onsdag 21 mars 2012

Nu är det fan dax!!

De flesta har sätt filmen om tyrannen Josef Kony som cirkulerar  runt på facebook och youtube. Mannen som kidnappar barn och gör de till barnsoldater i Uganda. Detta är en fruktansvärd man på alla sätt och vis och borde naturligtvis stoppas. Men efter att filmen om Kony nästan sätts av 70,000000 så börjar mot kampen.. det kommer i stället filmer om hur pengar placeras ut på fel ställen och många tror att filmen stöds av USA för att sedan få en anledning att kunna få makt över central Afrika och få tillgång (stjäla) deras olja och kol.. Man blir ju helt snurrig av allt detta trams och maktmissbruk fram och tillbaka och man vet ju fan inte ut eller in om man nu vill hjälpa denna fuckt up värld..Så jag och Patrik satt vi frukostbordet och diskutera vad man skulle kunna göra. den 20 April så är det meningen att man ska sätta upp planscher och demonstrera imot Kony.. Så varför inte göra det till en dag då man ska hjälpa folk i allmänhet som behöver din hjälp.. Det finns så mycket du kan göra på plats här i sverige... Allt ifrån soppkök till hjälpa invandrar barn med läxhjälp till att göra en insamling för att skicka pengar till fattiga länder. Gör det du kan och känner att du har tid med.. Det är en månad kvar...
Vad Kony filmerna visar är att folk vill hjälpa till men politiker och stora organisationer rycker först in när de ser ett eget vinstintresse, så istället för att känna dig lurad på grund av din medmänsklighet så kan du rycka in där du känner för, innan någon försöker manipulera dig.
  Skriv gärna här om du kommer på nån ide! 
Jag vet inte vad jag kan göra just den 20 April, men jag ska absolut göra något. Här kommer lite tips som kanske kan hjälpa på traven. Människor och djur behöver din hjälp, du kanske inte känner att du har tid, men tro mig, efter att du sätt de i ögonen som du har hjälp så kommer du känna dig varm i hjärtat. Små saker i vardagen kan också göra en människa glad. Hjälp en mamma på med sin barnvagn på spårvagnen eller säga hej till en äldre. Nu börjar vi tycker jag!!!

www.redcross.se
www.volontarbyran.org                                             Några tips?
www.raddningsmissionen.se
http://v2.goteborgskatthjalp.com/


 Skicka gärna in bilder och tips på vad man kan göra och vad ni har gjort!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna nått!